Mihe
Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület
BemutatkozásMiheBlogUtcaverseny 2015Évkörös programokProjektjeink Nem mellékes

Adományt gyűjtöttünk kárpátaljaiaknak

Az adománygyűjtés elérte célját :) Köszönjük minden adományozónak a tartós élelmiszert, ruhákat, tisztítószereket, és a rengeteg játékot! Az adományoknak nagyjából a 3/4-e ruha és játék volt, 1/4-e tartós élelmiszer és tisztítószer. Nem csak mosonszolnokiak adtak a gyűjtésbe, érkeztek csomagok többek között Jánossomorjáról, Máriakálnokról, Mosonmagyaróvárról is.

Köszönjük, megérkezett!

Ma megérkezett a MIHE bankszámlájára az adófizető magánszemélyek által felajánlott 2014. adóévi SzJA 1%-os összege,

Évzáró hálaadás

Évzáró hálaadó szentmise volt ma Mosonszolnokon. Miklós atya és a gyerekek hálát adtak előző tanévért.  És hálát adtunk mi is...

Falunapi gyümölcssaláta

Nem dicsekvésképp, de a gyümölcssalátánknak ismét igen nagy sikere volt a mosonszolnoki falunapon! :) :) 9 féle idénygyümölcsből készült, a hozzávalók nagy része hazai, sőt helyi termék. Idén először választani lehetett mézzel vagy cukorral ízesített salátából. A mézes volt a kelendőbb!

Kisház avató

Az utóbbi időben nagyon jól megy a sorunk, el vagyunk látva mindennel. Sőt, sose volt még ilyen jó :) Végre megoldódott egy 8 éve húzódó problémánk: kaptunk egy kis házat, lett saját helyiségünk, ami nem csak raktár, de kisebb rendezvények lebonyolítására is alkalmas. :) :)

Szímőn jártunk, mert összetartozunk

Mosonszolnokot a MIHE képviselte a Nemzeti Összetartozás Napján Szímőn. Először 5 évvel ezelőtt jártunk ott, amikor a 2 község polgármestere aláírta a testvértelepülési megállapodást, és ugyanekkor avattuk fel az Össztartozás Emlékoszlopát is. 

Nekünk számít!

Az emberek jelentős hányada nem ajánlja fel egyetlen civil szervezetnek sem az adója 1 %-át. Lehet, hogy nem is gondol rá. Vagy nem tudja, kinek adja. Vagy nem foglalkozott még ezzel a kérdéssel soha…

Kék kötéseink

Március elején kezdtünk bele a kék kötésbe. A Mosonszolnokon készült kockák, csíkok, virágok több, mint 4,5 négyzetméternyi felületet alkotnak most Győrben, a Széchenyi téren.

Kérünk, támogasd Te is a MIHE tevékenységét!

Kedves Ismerősök, Barátok, Támogatók! Mindenki, aki egyetért a MIHE céljaival, tevékenységével! Mivel a 2015-ös évben Mosonszolnok Község Önkormányzata 0 forint működési támogatást nyújt a MIHÉ-nek, magánemberekhez, vállalkozókhoz fordulunk!

Boldogasszonyi zarándoklat

48 magyarországi és közel 30 osztrák gyalogos vállalkozott 2015. március 28-án, hogy az időjárási viszontagságok ellenére elzarándokol Mosonszolnokról a 25 km-re fekvő ausztriai Boldogasszonyba (Frauenkirchen).

Az éves működésre gyűjtünk

Kedves Ismerősök, Barátok, Támogatók! Kérjük, adományaitokkal támogassátok a MIHE 2015. évi működését! Köszönjük! 

Nagyböjti zarándoklat - Boldogasszonyba gyalog

2015. március 28. szombat - A közép-európai zarándok évindítóhoz csatlakozva nagyböjti zarándoklatot szervezünk a Fertő-tájon. Idén három helyről indulnak keresztaljak: Mosonszolnokról/Zanegg a burgenlandi Jakab úton – 25 km;

A MIHE filmje 2011-ből

A MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület bemutatkozó filmje 2011-ből. Készítette Batabub, Nyanya, és a gyerekek.

Ezen dolgoztunk 2014-ben

A 2014-es évben a MIHE mintegy 30 programot valósított meg. Ebből 6 program hosszabb időn - némelyik hónapokon át tartó volt. Van olyan, ami azóta is folyamatosan működik. Lássuk címszavakban:

Kék kötésre fel!

Az Autizmus Világnapon Győrben a jobbítás szándékával, a közös erőben, szeretetben bízó lányok, asszonyok „körbekötnek” teret, fákat, tárgyakat. Kötik, horgolják a 10x10 cm-es kék anyagdarabkákat. Kérjük, hogy segíts munkáddal, vagy kék fonal felajánlásoddal!  KÉK KÖTÉS NEM CSAK GYŐRIEKNEK!!!

Farsangi Fánkfesztivál 2014.

Aki nem jött, bánhatja. :) Több mint 80-an voltunk, a Sűrű Rántás Népzenekör igen jól húzta, Galgóczi Attila jól megtáncoltatott kicsiket és nagyokat, farsang történetéről Szénássy Zsuzsa mesélt.

Hagyományőrző Disznóvágás 2015

A disznóvágás idén is nagyon jól sikerült. Aki éhes maradt, magára vessen! Volt hurka, kolbász, pecsenye, abált szalonna, töltött káposzta, resztelt máj, sült vér. Valaki a főtt bőrt kóstolta, valakinek nyersen ízlik jobban, a pörzsölt fülre is többen pályáztak. De vajon miért állják körül mindig olyan sokan az asztalt, amire az abálléből kikerülő finomságokat terítik???

Előszilveszteri táncház 2014.

2014-ben ismét táncházatunk a gyerekekkel, családokkal az új évet várva. Összekaparták otthon a karácsonyi morzsákat, és elhozták a "batyus buliba". A karon ülő kisgyerekektől a nyugdíjasokig mindenki jól érezte magát.

Márton nap 2014.

2014-ben is volt moldvai táncház a Serény Magyarok zenekarral és Léber Lászlóval, volt játszóház, libakóstoló, és persze AZ ÉV LEKVÁRJA 2014!!! A fiús játszóházhoz Horváth Gábor biztosította a fúrót, fűrészt, satut, szerszámokat, stb... Idén 15 készítő hozta el 28 féle lekvárját...

2015. · © mihe.hu · Minden jog fenntartva!
A weboldalt tervezte: Aniki Design, készítette: reelweb.hu